Testpeople FAQ let us be your mirror

FAQ

Apps laten testen

Ik wil mijn app laten testen. Hoe nu verder?
Iedere app heeft een andere aanpak nodig, dat is de reden dat wij verschillende diensten aanbieden. Je kan altijd, vrijblijvend contact met ons opnemen om samen te kijken naar jouw persoonlijke wensen en budget. We kunnen dan vaststellen of het aantrekkelijk is om een Quickscan te nemen, een testproject op te zetten of een testautomatiseringstraject te ontwikkelen.  

Kan ik alleen mijn app laten testen, of kan ik ook voor een website bij jullie terecht?
Wij hebben ervaring met het testen van zowel websites als apps. Het accent van het Mobile Testlab ligt op apps testen, maar indien gewenst kunnen er ook websites worden getest. Dit geldt uiteraard ook voor mobiele websites.

Hoe duur is het testen van mijn app?
Dit hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld: op hoeveel apparaten wordt de app getest en hoeveel tijd kost het om ieder onderdeel van de app te testen. Je kan voor meer informatie hierover vrijblijvend contact met ons opnemen.

Waarop baseren jullie de kosten van het testen van een app?
De kosten voor het testen worden gebaseerd op de tijd die nodig is om de app te testen. We kijken naar de complexiteit van de app, het aantal devices waarop het getest gaat worden en bespreken hoe intensief de app getest gaat worden. Op basis van die elementen ontstaat er een urenschatting en een kostenschatting. Deze kan uiteindelijk nog aangepast worden naarmate het project vordert.

Wat is het verschil tussen een Quickscan en een Testproject?
Bij een Quickscan werken we met een fixed price van €499,-. De Quickscan duurt 8 uur (een dag), ongeacht hoe complex een app is. Na deze dag is er een schatting te geven over de kwaliteit van de app. De opdrachtgever kan aan de hand hiervan de beslissing maken om de app naar de store te sturen, of om eerst alle bugs eruit te halen. Een Testproject is gericht op maatwerk. Elementen als automatisering en regressietests kunnen hier een rol in spelen. Voor meer informatie over de Quickscan of een Test project kan contact met ons worden opgenomen.

Hoe kan ik een goede schatting maken van het aantal uren dat nodig is om te testen?
Onze ervaring leert dat een inschatting vaak afwijkt, doordat je vaak tegen elementen aanloopt tijdens het proces. Om zo dicht mogelijk bij het aantal ingeschatte uren te zitten aan het einde van een project, adviseren wij je om contact met ons op te nemen zodat wij een schatting voor je kunnen maken.

Wat is het telefoonnummer van Testpeople?
Het telefoonnummer van Testpeople is 085 27 31 954. Wij zijn beschikbaar tijdens de kantooruren.

Moet ik zelf voor devices zorgen als ik een app wil laten testen?
Uiteraard verzorgen wij alle devices voor het testen van de app.

Solliciteren

Ik wil graag solliciteren bij Testpeople. Waar kan ik mijn CV naartoe sturen?
Hiervoor kan je kijken bij onze vacatures, maar je kan natuurlijk ook een open sollicitatie bij ons doen. Het emailadres waar je je CV en motivatie naartoe kan sturen, is solliciteren@testpeople.nl.

Ik heb gesolliciteerd bij Testpeople. Wanneer hoor ik iets?
Wij reageren altijd op sollicitaties, ook als je misschien toch niet helemaal bij ons past. Dit kan soms even duren, maar je hoort binnen maximaal twee weken iets!

Mobile Testlab

Wat is Mobile Testlab?
Ons Mobile Testlab is een onderdeel van Testpeople. In plaats van detachering, focust het Mobile Testlab zich op kortere projecten. Dit zijn vaak projecten bij dezelfde opdrachtgevers, bijvoorbeeld na iedere release van de app. Het idee hier achter is het flexibel inzetten van externe testers.

Werken de medewerkers van het Mobile Testlab ook op locatie?
In principe werken de medewerkers van ons Mobile Testlab op locatie, m.u.v. Groningen en Friesland.

Welke devices zijn aanwezig in het Mobile Testlab?
Het Mobile Testlab beschikt over verschillende devices om op te testen. Er volgt nu een overzicht van de devices waarop kan worden getest:
iPhones: iPhone 4, 4s, 5, 5s, 6, 6S plus, iPhone SE, 7, 8
iPads: iPad mini, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad pro
iOS wearables: iWatch
Android mobile devices: Samsung galaxy S2, Samsung galaxy S3 Samsung galaxy S4, Samsung galaxy S5, Samsung galaxy S6 Edge, Samsung galaxy s7 edge, Samsung galaxy s8 LG Nexus 5, HTC One explorer, Google Nexus S, Huawei P9 Lite, Huawei GRA-L09, Fairphone
Android tablets: Samsung galaxy tab 4 – 10.1 inch, Samsung galaxy tab 2 – 7.0 inch, Samsung galaxy Tab pro, Samsung galaxy tab 4
Overig: wij beschikken ook over een Macbook Pro (browser: safari), en diverse Windows laptops en desktops. Wij beschikken over devices met verschillende OS-versies.

Valueminds

Wat is Valueminds?
Valueminds is een nieuw bedrijf, het zusje van Testpeople. Valueminds is opgericht door Andre Heijstek in samenwerking met Testpeople. De medewerkers specialiseren zich in de richting van Agile rollen, zoals Scrum Master en Product Owner. Maar ook rollen als Agile Coach en DevOps Specialist horen bij Valueminds. Al onze medewerkers zijn Scrum gecertificeerd en in staat om mee te draaien in Agile omgevingen.

Kan ik ook solliciteren bij Valueminds?
Dit kan zeker! Doe een open sollicitatie of bekijk onze vacatures hier.

Codepeople

Wat is Codepeople?
Codepeople is een nieuwe tak van Testpeople waarbij onze medewerkers zich ontwikkelen in de richting van developers. Dit zijn collega’s die de stap maken van het testen van de code naar het schrijven ervan.

Kan ik ook solliciteren bij Codepeople?
Dit kan zeker! Doe een open sollicitatie of bekijk onze vacatures hier.

Algemeen

Kan ik ook voor langere tijd een tester van Testpeople inhuren?
Natuurlijk kan dit. Sterker nog, het grootste gedeelte van de medewerkers van Testpeople zit gedetacheerd bij mooie bedrijven door heel Nederland. Neem contact met ons op en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn!