Renate van Munster Testpeople

”AT, PP, SAP, FRISS, CVS, ADN. Dit zijn zomaar een paar termen waarmee ik gedurende de eerste weken werd geconfronteerd en die mij, als beginnend junior test consultant, eigenlijk niets zeiden. Dit had misschien ook wel te maken met mijn achtergrond; ik heb een master behaald in de Engelse literatuur en vervolgens heb ik een opleiding gedaan tot docent Engels.

Toch zat ik niet op mijn plek als docent Engels en hierdoor was ik in de tussentijd bezig met het volgen van verschillende online cursussen over computerwetenschappen. Mijn interesse in de IT-branche was meteen gewekt, ook al wist ik stiekem wel dat mijn passie hier altijd heeft gelegen; als klein meisje vond ik computers al erg interessant en ik kon het destijds ook niet laten om in DOS allemaal verschillende ‘commands’ uit te proberen. Dit tot de frustratie van mijn vader die tot de ontdekking kwam dat al zijn bestanden ineens gewist waren. Het willen ontdekken en uitproberen zijn twee eigenschappen die later goed van pas zouden komen tijdens mijn eerste weken als junior test consultant.

Op 1 februari mocht ik samen met twee andere junior test consultants, Luuk en Sjors, starten bij Testpeople. De eerste drie weken hebben we samen hard gestudeerd om onder andere het SCRUM-examen te halen. De examens bleken nog erg pittig te zijn, maar we hebben ze uiteindelijk gehaald. Daarnaast had ik samen met Luuk tijdens de tweede week al een intakegesprek bij een verzekeraar. Dit vonden wij natuurlijk erg spannend, maar het ging gelukkig goed en ik mocht eind februari al starten bij deze verzekeraar, slechts vier weken nadat ik bij Testpeople was aangenomen.

De eerste weken verliepen eigenlijk zoals ik aan het begin beschreef. Ik kende de vaktermen nog niet en was bovendien niet echt thuis in de verzekeringswereld. Het was allemaal nogal overweldigend: veel nieuwe mensen, nieuwe termen, een groot kantoorgebouw en dan ik, de junior. Ik werd gelukkig erg goed opgevangen door mijn collega’s, en dan met name door Daniëlle, en ik kon met elke vraag bij hen terecht. Daniëlle praatte mij elke dag weer een beetje bij over het verloop van het project waar me op dit moment volop mee bezig zijn en hierdoor werd het steeds makkelijker om precies te begrijpen hoe het project en de vaktermen nu precies in elkaar steken en zich tot elkaar verhouden. Daarnaast heb ik de eerste twee weken bij mijn opdrachtgever vooral veel uitgeprobeerd en op die manier ontdekt hoe het programma dat wij moesten testen precies in elkaar stak.

Het gaat nu, drie maanden na mijn start bij Testpeople, erg goed met mij. Ik zit helemaal op mijn plek bij Testpeople en ik vind het erg fijn dat ik elke dag weer iets nieuws leer. Zo hield ik mij aan het begin vooral bezig met het aanmaken en beheren van bugs in Quality Center en Bugzilla, maar inmiddels krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden en ben ik ook bezig met het testen van conversie en het uitvoeren van regressie- en acceptatietesten. De eerste fase zijn we inmiddels bijna voorbij met het project en ik ben dan ook erg benieuwd naar de volgende fase. Verder zijn de termen die ik aan het begin van deze blog noemde mij inmiddels helemaal duidelijk en ik hoop er de komende tijd nog veel bij te leren.”

Renate van Munster, Software Tester bij Testpeople

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *