Testautomatisering Testpeople

Testautomatisering

Je hoort het steeds vaker: ”wij gaan onze test laten automatiseren.” Maar wat houdt dit precies in? Testautomatisering is een vorm van testen waarbij je met één druk op de knop een test op meerdere devices kan laten draaien. Na de test krijg je een gedetailleerd overzicht met alle issues van de test. Dit scheelt je tijd, kosten en het vergroot je testdekking. Testautomatisering is uitermate geschikt voor herhalende regressietesten.

Het klinkt heel simpel en je denkt nu vast, waarom automatiseer ik mijn test nog niet? Nadat je test geautomatiseerd is, is het een kwestie van één druk op de knop. Maar het proces wat daaraan vooraf gaat kost vaak veel tijd. Gelukkig werken er bij Testpeople verschillende experts op dit gebied. Wij zijn bij Testpeople niet afhankelijk van toolleveranciers en kijken naar een gepaste oplossing voor jouw aanvraag. Testautomatisering gaat op maat, en is vaak een langdurig traject. Wij kunnen dit op verschillende manieren aanpakken:

Abonnementsvorm
Momenteel werken wij samen met een klant aan het automatiseren van de regressietest. Wij nemen het handmatig testen over en vormen dit iedere sprint meer om naar een geautomatiseerde test.

Kostentechnisch steekt dit als volgt in elkaar: de klant betaald ons per maand een vast bedrag, waarbij het percentage geautomatiseerde test steeds hoger komt te liggen, en het percentage handmatige test steeds lager uitkomt. Deze abonnementsvorm heeft meerdere voordelen. Zo is de investering van de klant verdeeld over het aantal maanden dat het traject loopt. En de klant kan op een goede en overzichtelijke manier bij iedere sprint polsen hoe het proces verloopt. Een soort testautomatisering abonnement dus!

Bewustwordingstraject
Wanneer automatisering nog helemaal nieuw is voor de organisatie, kunnen wij starten met een bewustwordingstraject. Vervolgens leveren wij een PoC (Proof of Concept) aan. Een PoC is een test van de functionaliteiten van een systeem. Een PoC is dus eigenlijk een test van de test. Is de PoC naar wens? Dan gaan wij verder met het implementeren van de automatisering. Zo kan je de voordelen van testautomatisering zien zonder dat je meteen langdurig traject met ons aangaat.

Ben je geïnteresseerd in een testautomatiseringstraject? Neem dan snel contact met ons op!