Testpeople sees the big picture

Waarom is software testen belangrijk?

Van het meest ingewikkelde systeem tot een eenvoudig appje, wij zijn van mening dat het testen van software van levensbelang is. De software laten testen door een externe tester, die er met een frisse blik naar kijkt, kan de kosten van het project flink laten dalen en (nog belangrijker) de kwaliteit van het product waarborgen.

Testen wordt doorgaans gedefinieerd als de activiteit waarbij de kwaliteit van het gehele systeem of product wordt gecontroleerd. Testen is echter meer dan alleen controleren of het systeem doet wat het moet doen. De tester geeft inzicht in, en adviseert over, de kwaliteit van de software en eventuele risico’s bij inproductiename.

Professionals zullen hiervoor de functionaliteiten moeten doorgronden. Daarnaast zijn zij in staat ontwikkelaars te ondersteunen bij de analyse. Dit snijvlak tussen business en IT vraagt om een goede combinatie van kennis, ervaring en talent.

Waarom testen bij Testpeople?
‘Ik heb een intern test-team, waarom zou ik dan gebruik willen maken van de diensten van Testpeople?’

Deze vraag kregen wij een tijdje geleden. Er zijn verschillende redenen waarom een app laten testen door Testpeople aantrekkelijk kan zijn. Ten eerste kan het nooit kwaad om je app of website te laten testen door een externe tester, omdat je vaak (bewust of onbewust) meer kennis hebt van je product dan wie dan ook. Hierdoor kunnen elementen die voor jou logisch zijn, voor een gebruiker helemaal niet zo logisch zijn in de eerste instantie…

Daarnaast is de flexibiliteit van alle Testpeople medewerkers een groot voordeel. Zo kan het zijn dat interne testers, naast het testen, nog andere taken hebben te vervullen. De tijd die onze testers inplannen, wordt altijd voor 100% met daadwerkelijke testwerkzaamheden gevuld.

Tot slot kan de flinke dosis praktijkervaring die onze medewerkers hebben enorm helpen tijdens het testen van jouw app of mobiele website.